Råd & Vejledning


Vi arbejder med vores passion til hverdag...

Hvor heldig kan man være!

VORES SERVICES

HJUL- & DÆKSKIFTE

DÆK

Her hos CarFanatics anbefaler vi at man kører på dæk der matcher årstiden, og hvad betyder det så lige? Helt grundlæggende betyder det at du skal have de dæk på bilen, der giver dig kortest muligt bremselængde og bedst muligt manøvreringsevne. Er temperaturen over 7 grader er sommerdæk det bedste valg og er temperaturen under 7 grader er vinterdækket det bedste valg også selvom vejen er tør. Årsagen hertil skal findes i at sommerdækkets gummi bliver hårdt når temperaturen kommer under de 7 grader og dækket taber dermed væsentlig vejgreb i forhold til vinterdækket. Husk at dine dæk minimum skal have 1,6 mm mønster i henhold til dansk lovgivning for biler under 3.500 kg. Rådet for Større Dæksikkerhed anbefaler dog at mønstrdybden aldrig kommer under 3,0 mm.

Her hos CarFanatics har vi udstyret til at skifte dine dæk og afbalancere dine hjul. Det betyder at du får nye dæk på helt uden rystelser i bilen!

Dækryksovervågning

Er din bil bil produceret efter 1 november 2014 er det et krav at dæktrykket er overvåget elektronisk af bilen. Til formålet findes der to forskellige systemer nemlig et:

Direkte System - TPMS (Tire Pressure Monitoring System)

I systemet sidder der en sensor i hvert hjul og overvåger dæktrykket. Hvis der sker et tryktab på over 20 pct. eller dæktrykket falder til et tryk på under 1,5 Bar registrere bilen fejlen inden 10 min og giver en advarsel i form af en gul lampe der lyser i bilens instrumentering. Er din bil født med TPMS er det et krav at de sidder både i dine sommer- og vinterhjul. Når der skiftes mellem sommer- og vinterhjul, vil systemet normalt automatisk registrere de nye sensore inden for 20 min kørsel.

Her hos CarFanatics har vi udstyr til at montere nye TPMS sensorer i dine hjuel, samt kode dem til bilens streenhed. 

Inddirekte System

Her overvåges dæktrykket gennem bilens ABS-sensor. Det betyder at der ikke sidder nogen seperat sensor i bilens hjul og at overvågningen udelukkende sker ved at måle på hjulomdrejningernne. Ved tryktab drejer hjulet hurtigere rundt, end de øvrige hjul. Dette registreres af bilens ABS-sensor og udløser en fejlmeddelelse i bilens instrumentering. Dette system skal nulstilles ved ændring af dæktryk og lignende.

Her hos CarFanatics kan vi nulstille overvågningssystemet i bilens styreenhed.

BREMSER

Bremser

Det er vigtigt at dine bremser er fuldt funktionsdygtige, så din bil kan bremse sikket og effektivt. For at sikre bremseevnen og holdbarheden på dine bremser er det en god ide at få dem adskilt, renset og smurt i forbindelse med service. Kører du i en el- eller hybridbil skal du være opmærksom på at de stort set ikke anvender bremserne ved almindelig kørsel. Det betyder at disse biler er mere udsatte for at bremserne kan komme til at sætte sig fast. Derfor anbefaler vi også at man får dem renset oftere end på almindelige biler. Har din el- eller hybridbil justerbar rekuperation anbefales det at du skruer helt ned for funktionen en gang om ugen i vinterhalvåret, samt i fugtigt vejr. 

Her hos CarFanatics har vi alt udstyret der skal til for at servicere og reparerer dine bremser også dem med elektronisk parkeringsbremser (EPB)

Bremsevæsken

Vi anbefaler at din bil får skiftet bremsevæsken men tid er og de fleste bilproducenter anbefaler at det gøres hvert andet år.

Bremsevæsken optager nemlig vand over tid og derved kan man risikere at den kan begynde at koge under hårde opbremsninger og bremseevnen udebliver.

Her hos CarFanatics har vi udstyret til at udskifte din bremsevæske.

Service & Vedligehold

Service

Det er vigtigt at du får din bil serviceret til tiden. Det er bilproducenten der angiver serviceintervallerne for den enkelte model. Dog skal man regne medf at skulle til service med bilen minimum en gang om året. Ved at overholde bilens serviceintervaller forlænger du bilens levetid og du kan i mange tilfælde forhindre nedbrud under brug af køretøjetl. Når der udføres et stort service på bilen bliver det meste af bilen gennemgået og du er derfor sikker på at bilen er sikker at køre i.

Olieservice

Ved olieservice skiftes motorens oliefilter og motorolie intet andet. et olieservice er med til at forlænge motorens levetid.

Lille serviceeftersyn

Ved et lille serviceeftersyn udskiftes  motorens oliefilter, motorolie og der påfyldes sprinklervæske. Derudover gennemgåes bilen efter et 19 punkts tjekskema, hvor blandt andet bremserne visuelt gennem fælgene.

Stort serviceeftersyn

Ved et stort service udskiftes som regel alle bilens filtre dvs. oliefilter, luftfilter, pollenfilter og evt. brændstoffilter hvis det er en dieselbil, er der derimod tale om en benzinbil udskiftes tændrørne. Bilen løftes på lift og hjulene afmonteres for koltrol af bremser og undervogn. Der kontrolleres for slør i undervognen og bilen gennemgår et 24 punktstjekskema. Kører din bil med tandrem tjekkes den og holdes op imod bilproducentens intervaller for udskiftning.

Digital servicebog

På næsten alle nye biler stemples servicebogen digitalt. Det giver en mulighed for at samle alt, hvad der er lavet på bilen gennem tiden et sted. Her kan både nuværende ejere og potentielle nye ejere se om bilen er vedligeholdt. Med den digitale servicebog behøver du ikke længere at gemme på papir, sammen med stemplet uploader vi den betalte faktura, som bevis på serviceringen af bilen.

Her hos CarFanatics har vi det udstyr der skal til for at udføre service på din bil og dokumentere det korrekt.